Tarifi İçin Malzemeler
250 gr somon balığı
1 soğan
2 defne yaprağı
Yarım kereviz
1 havuç
Sos için
1 kırmızı biber
1 sarı biber
1 yemek kaşığı küp doğranmış domates
2 sivri biber
1/3 havuç
1/3 kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 yaprak fesleğen
2 siyah zeytin
2 yeşil zeytin
1 yemek kaşığı balık suyu
1 yemek kaşığı balzemik sirkesi
Akdeniz Usulü Somon Balığı Nasıl Yapılır?
Küçük bir tencereye ince doğranmış soğan, defne yaprağı, küp doğranmış kereviz ve havucu alıp, üzerini geçecek kadar su ilave ederek kaynatın.
Tencerenin üzerine delikli süzgeci yerleştirin. Temizlenmiş somon balıklarını süzgecin üzerine alıp üzerini kapatarak yaklaşık 5-10 dakika buharda haşlayın.
Diğer tarafta sosu için gerekli tüm malzemeleri küçük doğrayıp bir kapta harmanlayın. Üzerini geçecek kadar suda çok az haşlayın.
Ilınınca, tuz, zeytinyağı, balık suyu, balzamik sirkeyi ilave edip karıştırın. Somonları servis tabağına alın. Sosu üzerine paylaştırıp taze çekilmiş karabiber serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler