21 Mayıs 2022 Cumartesi

Gürcü Sarması

 


Gürcü Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ karalahana 
  • 2 adet taze soğan 
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 1 kg haşlanmış patates
  • ½ çay bardağı ceviz içi
  • ½ demet maydanoz 
  • 1 adet sivri biber
  • ½ adet bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber 
  • Pul biber 
  • Tuz

Gürcü Sarması Nasıl Yapılır?

  • Patatesler yıkanır, kabukları soyulur ve haşlanmaya bırakılır. 
  • Bir tencerede su kaynatılır ve kaynayan su da karalahanalar birkaç dakika haşlanır. 
  • Patatesler ezilir baharatlar ile birlikte püre haline getirilir. 
  • Maydanoz, taze soğan ve bulgur tereyağında kavrulur ve ardından patates püresine eklenerek karıştırılır.
  • İçerisine ceviz ve ezilmiş sarımsakta ilave edilir. 
  • Haşlanan yapraklar harç ile sarılır ve tencereye dizilir. Pişirilir. 
  • Tereyağı kızdırılır içerisinde salça eklenir ve kavrulur. Sarmaların üzerine dökülerek servis edilir. 
  • İsteğe bağlı olarak yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler