Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
200 gr iç yağ
200 gr dana kıyma
1 adet soğan
½ su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı nane
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kübbülmüşviyye Nasıl Yapılır?
Soğanlar küçük yemeklik doğranır.
Bulgurlar ile birlikte yoğurma tepsisine alınır.
Baharatlar eklenir, karıştırılır. Et eklenerek kıvam alana kadar yoğurulurç
Ayrı bir kapta iç yağ içerisine tuz, karabiber, kırmızı biber, tarçın ve nane eklenir.
Bulgurlardan parçalar alınır ve içerisine harç eklenir. Kapatılır.
Hazırlanan içli köfteler ızgarada pişirilir.
İsteğe göre fırında ya da yağda da pişirilebilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler