Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
12 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
Levrek Izgara Tarifi İçin Malzemeler
2 küçük boy levrek
2 patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2 patlıcan
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
3~4 dal dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Levrek Izgara Nasıl Yapılır?
Levreklerin pullarını ve içini temizleyip yıkayın. Kağıt havlu ile kurulayın. İçine ve üzerine zeytiniyağı sürüp ızgarada pişirin.
Sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Süzme yoğurt, kıyılmış dereotu ve sarımsağı bir kaseye alıp karıştırın. Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
Bıçak ucuyla birkaç yerinden delip fırında közleyin. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra uzunlamasına kopmayacak şekilde kesip içine hafifçe zeytinyağı, birkaç damla limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın.
Patlıcanların içine süzme yoğurdu paylaştırın. Patateslerin kabuğunu soyup haşlayın. Patatesler yumuşadığında uzunlamasına dörde kesip baharat eklenmiş zeytinyağında 2-3 dakika çevirerek pişirin.
Izgarada pişirilmiş levreği servis tabağına alın. Patlıcan ve patatesi ekleyip sıcak servisi yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler