24 Mayıs 2024 Cuma

Ballı Börek

 

        Malzemeler

  • 8 tane baklava yufkası
  • 100 gram tereyağı
  • Bir bardak şeker
  • 200 gram kaymak
  • Üzerine süslemek için çam balı

Baklavaya orijinal ve hafif bir alternatif olan, Antep fıstığı ve bal gibi sadece lezzetli olmakla kalmayıp aynı zamanda da sağlık için çok faydalı olan gıdalar içeren ballı börek Akdeniz bölgesi dışında çok da bilinmiyor. Sıcak yaz akşamlarında misafirlerinize ya da ailenize serviis etmek için en ideal tatlılardan biri kesinlikle aşağıda tarifini vereceğimiz ballı börek.


Tarif

İlk adım kaymağı bir kaşık yardımıyla küçük parçalara bölmek ve üzerine yağlı kağıt serilmiş bir tabağın üstüne bu parçaları yerleştirmek olmalı. Ardından tabağı dondurucuya yerleştirin ve donmasına bekleyin.

Tereyağını eritin. Bir kısmını bir fırça yardımıyla kullanacağınız tepsiye sürün. Baklava yufkalarının yarısını aralarında tereyağı sürüp şeker serperek tepsiye yayın. Tepsiden taşan yufkaların kenarlarını kesin yada içine alın fırını 180 derece ayarlayıp kızmasını bekledikten sonra 4 yufka koyulmuş tepsiyi 10 dakik boyunca pişirin.

Fırından çıkardığınız yufkaların ılınmasını bekleyin. Üzerine toz antep fıstığını serpin, şeker ve tereyağını ekleyin. Donmuş kaymak parçalarını eşit aralıklarla pişmiş yufkanın üzerine yerleştirin. Donmuş olması fırında kaymağın hemen erimesini engelleyecektir.

Kalan yufkaları yine aralara toz şeker ve tereyağ ekleyerek yerleştirin. Hâlâ kızgın olan fırında 10 dakika daha piştikten sonra çıkarın. Birkaç dakika bekledikten sonra böreği dilimlere ayırın. Üzerine hala ılıkken bal ve dövülmüş fıstık ekleyin, servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler